Medusa nr 2, 2013

Upptäck Neapelbukten!

Medusa nr 2, 2013: Upptäck Neapelbukten

Medusa nr 2, 2013: Upptäck Neapelbukten

Snart efter att vi arrangerat kursen om Neapelbukten vid Senioruniversitetet beslöt vi oss för att sätta en del av allt det material vi ställt samman på pränt. Resultatet blev ett temanummer av Medusa, som vi båda är mycket stolta över. Temanumret omfattar 48 sidor och åtta artiklar som alla berör livet kring Neapelbukten under antiken. En del av de texter som presenteras på denna hemsida är omarbetade versioner av artiklarna i detta temanummer av Medusa.

Innehåll:
Henrik Boman & Julia Habetzeder, Upptäck Neapelbukten!
Julia Habetzeder, Människor och makt. Neapelbuktens politiska historia
Henrik Boman, Neapel – Italiens bortglömda pärla
Henrik Boman, Napoli sotterranea
Julia Habetzeder, Liv och rörelse. Neapelbuktens infrastruktur
Henrik Boman, Via Antiniana och vägen till Puteoli
Henrik Boman, Att njuta sitt otium. Villa Pausilypon
Julia Habetzeder, En pompejansk Medusa
Julia Habetzeder, På vulkanisk mark
Henrik Boman, Campania felix – efter 79 e.Kr.
Lästips om Neapelbukten

Tidskriften Medusa är Sveriges enda populärvetenskapliga tidskrift om antiken, ett måste för den som vill hålla sig uppdaterad om svensk forskning om antiken! På Medusas hemsida finns mer information om vårt temanummer.